Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Μερικές Ορθόδοξες ευχές

Με την ευκαιρία της Πασχαλινής περιόδου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΙΓΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΑΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΟΝΕΥΔΕΝΤΩΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΘΩΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΝ ΥΠΑΙΤΙΟΝ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ



Ιατρός Antony Tsamoglou, Australia


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ.
http://passo.eclubs.gr/node/771
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΠΙΝΗΣ-- ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΥ



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Ορθόδοξες ευχές από την Dr.Olga Sarantopoulos Secretary World SAE

Έλληνες και Φιλέλληνες όπου γης,
Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, η ανθρωπότητα γιορτάζει την νίκη του Θεανθρώπου ενάντια στον θάνατο, την νίκη της Αγάπης και της Συγχώρεσης.
Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα της Ανάστασης, σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από την ηθική αποχαύνωση και την παρακμή, φωτίζει τον δρόμο μας, οδηγεί στην ελπίδα, πλημμυρίζει τις καρδιές μας με δύναμη και πίστη.

Για εμάς τους Έλληνες η Ορθόδοξη Πίστη και οι αξίες που συνθέτουν την ταυτότητά μας, αποτελούν τα δικά μας όπλα ενάντια στο σκοτάδι που φέρνει η σημερινή απαξίωση κάθε έννοιας ανθρωπισμού.
Είθε η Ανάσταση του Κυρίου μας να ευλογήσει τον δρόμο μας προς την Ζωή, να μας χαρίσει την Ειρήνη, την Ενότητα, την Αγάπη.
Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ~~~Dear Hellenes and Philhellenes all over the earth,
During the Holy Days of Easter, mankind celebrates the victory of Jesus Christ against death, the victory of Love and Forgiveness.
Current as never before the message of the Resurrection, in a world tormented by moral enervation, illuminates our way, drives the hope, overwhelms our hearts with strength and faith.
For us Hellenes, the Orthodox Faith and the values making up our identity, are our own weapons to strike against the darkness brought about by today's scorn over any sense of humanitarianism.
May the Resurrection of our Lord bless our path towards Life, grants us Peace, Unity, and Love.
Dr.Olga Sarantopoulos Secretary World SAE

-- HELLENIC AFFAIRS FORUM

http://groups.google.gr/group/hellenic-affairs-forum

hellenic-affairs-forum+owner@googlegroups.com

Πακιστάν: Απελευθερώθηκε ο Αθανάσιος Λερούνης

Αφγανοί Ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη οκτώ μήνες μετά την απαγωγή του στην περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πακιστανός αξιωματούχος.Ο Αθανάσιος Λερούνης, πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών, είχε απαχθεί, και ο σωματοφύλακάς του είχε πυροβοληθεί θανάσιμα, έξω από το μουσείο του στην απομακρυσμένη κοιλάδα των Καλάς τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή από το 2001.Ο Πακιστανός κυβερνητικός αξιωματούχος Ρεχματουλάχ Ουαζίρ στο Τσιτράλ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν και πακιστανοί αξιωματούχοι τον μετέφεραν στο Τσιτράλ χθες τη νύκτα. «Είναι εδώ. Φαίνεται μια χαρά. Είναι υγιής», δήλωσε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα. «Είχαν διάφορα αιτήματα, αλλά δεν τα αποδεχθήκαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του μέσω διαπραγματεύσεων και πίεσης», σημείωσε ο Ουαζίρ.


agelioforos.gr